Verlies in Dordrecht

Afgelopen zondag mochten de heren van U21 van UBALL weer aantreden voor een prachtig basketbalfestijn in Dordrecht tegen Rowic. Dit was alweer de tweede competitiewedstrijd voor de Utrechters en waar de eerste wedstrijd nipt met drie punten van Heroes Den Bosch werd verloren waren de mannen van plan hier de punten wel mee naar huis te nemen.

Het eerste kwart begon direct vol goede kansen voor onze Red Devils waarna ze na vier minuten al op een 2-7 voorsprong stonden. Echter na deze gespeelde periode moest de nr. 4 van UBALL na een korte spelonderbreking het veld verlaten. Hierna kwamen de Dordtenaren beter in de wedstrijd, deze gebeurtenissen stonden los van elkaar. Na enkele minuten lijkt UBALL de draad weer op te pakken. Ze bouwen de voorsprong uit tot 12-16 met snelle scores van onder andere Anda Wattimurij en Tom van Westendorp, beide afkomstig uit de UBALL Academy. Pas de laatste minuut
kan Dordrecht iets terug doen, ze weten er twee ballen in te krijgen en als klap op de vuurpijl in de laatste drie seconden van het kwart er een driepunter in te krijgen. We gaan het tweede kwart in bij een stand van 17-16. Het belooft een loeispannende wedstrijd te worden!

Het tweede kwart werd geopend met scores van de zijde van Rowic. De Dordtenaren hadden een run van acht punten waarna zij op voorsprong kwamen te staan. Tussenstand: 28-18. De mannen uit Utrecht moesten met een antwoord komen. Dit bleef niet lang uit, na 4 minuten gespeeld te hebben waren daar de tweede en derde score van Umesh Ten Kate (nr 6) en Joris Kunkeler (nr14). De als tweede genoemde maakt hier zijn eerste punten in de onder 21 competitie,
hij heeft al wel vaker minuten gemaakt. Hierna staat Tom van Westendorp op en scoort 8 punten voor de Utrechters. Met twee driepunters en een lay up brengt hij UBALL terug in de wedstrijd bij een stand van 29-32. De minuten hierna wordt er over en weer gescoord en komt ook Bram Kunkeler (nr11) binnen de lijnen. Ook hij weet te scoren voor de u21! De laatste minuten worden gekenmerkt door persoonlijke fouten van beide kanten. Hier worden dan ook veel vrije worpen geschoten en gemist door Rowic. Dit kwart word dan ook beëindigd met een van de twee gemiste vrije worpen door Dordrecht. Ruststand: 39-38.

Het derde kwart werd geopend met een snelle score van de nr 5 van Dordrecht, Marley Do Rosario. Na zijn score wist UBALL hun aanval niet te verzilveren, en kreeg Dordrecht de bal weer. Deze aanval was vrij gehaast en onoverzichtelijk, na enkele passes kwam de bal weer bij Marley Do Rasario en deze begon aan een drive. De nr6 van Uball maakte hier een persoonlijke fout door per ongeluk met zijn been de baan van Marley te versperren. Laatstgenoemde vond het hier nodig een slaande beweging te maken en een opstootje te veroorzaken waarop hij een onsportieve fout kreeg. Hierna maakte de nr 8 van Uball er met twee vrije worpen 41-40 van met nog 9:30 op de klok. Dit kwart werd na al deze ophef het kwart van Dordrecht, hier bouwden ze hun voorsprong uit naar 63-48. Van de Utrechtse kant konden alleen Koen Sunter (2pt) Dani Koorndijk (7pt) een vuist terug maken en dit kwart werd dan ook verloren met maar liefst 24-10.

Het vierde kwart werd derhalve begonnen bij een score van 63-48 maar UBALL had nog hoop. Door een felle verdediging werden hier dan ook ballen veroverd en omgezet in snelle scores. De Utrechters kwamen hier dan met een 5-0 run waardoor ze weer helemaal in de wedstrijd zaten bij een tussenstand van 65-55. Rowic was echter de meest gecontroleerde ploeg in deze fase van de wedstrijd, met tactische time-outs en rustige tijdrovende aanvallen wisten zij de wedstrijd naar zich toe te trekken. De ex-Windmills wisten in de vorm van de nr 6 Dylon Kampwart maar liefst 8 punten te scoren deze minuten en dit was mede de reden dat UBALL niet meer terug wist te komen. Utrechtse scores van  Anda Wattimurij (3pt), Dani Koorndijk (7pt), Rik de Heer (5pt), Joris Kunkeler (4pt) en Umesh ten Kate (2pts) zorgden ervoor dat de eindstand bepaald werd op 78-68.

Zondag 29 september staat de volgende wedstrijd voor UBALL U21 op het programma, de thuiswedstrijd tegen het altijd sterke BA Limburg uit Weert. Wij zien u graag om 14:00 in Sportcentrum Oudenrijn!