U21 verslaat Noordkop

Voor UBALL U21 stond al weken de datum van 29 februari rood omcirkeld op de kalender. Niet omdat het een schrikkeldag was, maar omdat op die dag de thuiswedstrijd tegen Noordkop gepland stond, een rechtstreeks gevecht om de achtste plaats. De wedstrijd eerder dit seizoen in Den Helder ging helaas verloren met een verschil van vijf punten, dus het beloofde een spannende strijd te worden.

Het eerste kwart ging gelijk op. UBALL gaf Noordkop iets te veel ruimte voor de driepunter, waar de Noord-Hollanders gebruik van maakten door middel van drie rake pogingen. Dit leidde tot een kwartstand van 17-18. Het tweede kwart gaf een zelfde beeld, het hele kwart ging gelijk op. Helaas kon Noordkop aan het eind een 0-5 run plaatsen waardoor de kleedkamers opgezocht werden met een kleine achterstand van 30-34.

Ook het begin van het derde kwart was weer voor Den Helder. Met name hun grote mannen konden in de low post aangespeeld worden voor een one-on-one actie of een inside-out assist op één van hun schutters waardoor de achterstand opliep tot negen punten. Met afwisselend een zone en een man-to-man verdediging probeerde Noordkop de Utrechtse aanvallen te ontregelen. UBALL scherpte z’n verdediging aan, en langzaam kwamen de Red Devils beter in de wedstrijd. Door middel van een paar goede fast breaks en in de buzzer nog een drietje van Rik stond er aan het eind van Q3 een stand van 50-51 op het bord.

In het vierde kwart kon Noordkop nog uitlopen naar 52-57, maar daarna toonde UBALL wederom veerkracht. Door press te spelen kwamen de Utrechters tot een 9-0 run. Ook na deze run kon de zone defense van Den Helder met snelle passing goed aangevallen worden, en twee driepunters op rij van Rik en een prachtige “and one” van Koen die voor 72-60 zorgden, leken de wedstrijd te beslissen. Noordkop gaf zich echter nog niet gewonnen, en mede door turnovers braken er toch nog spannende slotminuten aan. Den Helder wist nog tot op vijf punten naderbij te komen met balbezit, maar gelukkig voor UBALL konden ze hun aanval niet in een score omzetten en was de rebound voor de thuisploeg. Een rake vrije worp van Tom bepaalde het uiteindelijke verschil op zes punten (75-69) Een belangrijkste laatste vrije worp, want dat brengt UBALL op basis van onderling resultaat precies voorbij Noordkop.

Aanstaande zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, om 20:00 tegen het momenteel op de elfde plaats staande Triple ThreaT. Komt allen kijken!