UBALL U16 wint in Haarlem

Zaterdag 1 februari mocht UBALL in Haarlem het opnemen tegen Triple Threat.  Eerder dit seizoen hadden de Devils in de competitie verloren én in de beker gewonnen van de thuisploeg.

De thuisploeg opende scherper dan UBALL en kwam op een 6 – 1 voorsprong. De Devils haakten echter op tijd aan en bogen de achterstand om in 9 – 8 voorsprong. Daarna ging de strijd in het eerste kwart gelijk op. De leiding in de wedstrijd wisselde regelmatig. De Devils waren goed op schot. Met ondermeer 3 rake 3-tjes van Ivan sloten zij het kwart met 20 – 21 af in hun voordeel.

Ook in het begin van het 2de kwart wisselt de leiding in de wedstrijd regelmatig en was bij een stand van 34 – 34 de wedstrijd geheel in evenwicht. Daarna wist Triple Threat het initiatief in de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ondanks het harde werken van de Devils in de verdediging stond de thuis ploeg aan het einde van het kwart 41 – 35 voor.

In begin van het volgende kwart zetten de Devils aan en kwamen terug tot 46 – 44 terug. De thuisploeg stopte daarna de aanval van UBALL en bouwde hun voorsprong weer uit tot 51 – 44. UBALL zette nog een keer aan en met een score en twee 3-tjes werd het 52 – 51. De Devils kregen meer grip op de wedstrijd en Triple Threat kon de aanval alleen afstoppen met persoonlijke fouten. Vanaf 54 – 52 nam UBALL het heft in handen langzaam werd er afstand genomen van de thuisploeg. Aan het einde van het 3de kwart stonden de Devils met 63 – 59 voor.

Ook aan het begin van het 4de kwart kon de thuisploeg de aanval van UBALL alleen maar onreglementair afstoppen. Door al deze overtredingen moesten uit eindelijk 3 spelers van de thuisploeg voortijdig de wedstrijd verlaten. De Devils bouwden hun voorsprong verder uit, van 75 – 61 werd de voorsprong vergroot naar 81 – 64. Aan het einde van het kwart zette de thuisploeg nog een keer aan en kwamen tot 83 – 75 terug. Maar de Devils sloten in stijl af en gooide met een 3-punter de wedstrijd op slot en wonnen uiteindelijk met 86 – 75.

UBALL wist deze wedstrijd te winnen op inzet en veerkracht. Daarnaast wisten ze optimaal gebruik te maken van de foutenlast van Triple Threat. Volgende week zondag speelt UBALL om 14.30 uur, in Sportcentrum Oudenrijn, tegen BAL.