UBALL U16 verliest kwartfinale in Rijswijk

Vrijdag 6 december mocht UBALL in de kwartfinale voor de beker in Rijswijk het opnemen tegen Lokomotief. De eerste ontmoeting, in de reguliere competitie, was door Loko gewonnen.

Beide teams begonnen fel aan het eerste kwart en tot 6 – 7 wisselde de scores zich over en weer af. Loko wist daarna uit te lopen naar 16 – 7, de Devils kregen geen grip op het aanvalsspel van de thuisploeg en gingen onzorgvuldig om met hun eigen kansen in de aanval. Aan het einde van Q1 stond er 24 – 15 op het scorebord.

In het tweede kwart zette Lokomotief na een score direct meer druk op de opbouw van UBALL. Dit had tot gevolg dat de Devils een aantal keren  te gehaast en niet volgens de afspraak het spel hervatten met onnodig balverlies tot gevolg. De thuisploeg kon hierdoor zijn voorsprong vergroten naar 20 punten, maar UBALL herpakte zich en konden het  ontstane gat iets verkleinen. Bij rust stond het 57 – 39 en had UBALL 48 effortpoints behaald.

In het begin van het derde kwart slaagde UBALL er regelmatig in om Lokomotief van het scoren te houden, ze waren echter aanvallend niet in staat om het gat te dichten, de basket van Lokomotief werd niet hard genoeg aangevallen. Het kwart werd daarom afgesloten met 77 – 55 in het voordeel de thuisploeg.

Het laatste kwart was voor Lokomotief, de Devils kregen geen grip op het aanvalsspel Loko. Met ondermeer zes 3tjes in het laatste kwart wist de thuisploeg het gat te vergroten en het verzet van UBALL te breken. De wedstrijd eindigde in 112 – 72.