UBALL U16 oefent tegen Landstede

In het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen mocht U16, het op 6 september, in Zwolle opnemen tegen Landstede. Voor het eerst in 6 maanden tijd, een “echte” wedstrijd waarbij het team in de nieuwe samenstelling verder kon werken aan de opbouw van het team.

 

In het eerste kwart deden beide teams niet veel voor elkaar onder. De Red Devils speelde snel een vielen goed de basket van Zwolle aan, daarbij waren ze soms wat slordig/ongelukkig bij de afronding. Verdedigend hadden ze nog niet het juiste antwoord op de aanval van Landstede en daarom stond het aan het einde van het eerste kwart 19 – 19.

 

Ook aan het begin van het tweede kwart ging de strijd gelijk op de scores van beide teams wisselden elkaar af. Aan het einde van het kwart kregen de Devils meer vat op de aanval van Landstede. De thuis ploeg had door het goede verdedigen van UBALL meer moeite om tot scoren te komen. Landstede miste meer en de verdediging van UBALL pakte vaak de verdedigende rebound. In de aanval verslapten de Devils niet en aan het einde van het tweede kwart namen ze afstand van de thuisploeg, bij rust stond het 38 – 49 in het voordeel van UBALL.

 

Aan het begin van het derde kwart wisselden de scores van beide teams elkaar af, daardoor bleef de voor sprong van de Devils rond de 10 punten. Aan het einde van het kwart zette de thuisploeg nog een keer extra aan. UBALL werd regelmatig in de aanval goed afgestopt en de Zwollenaren kwamen zelf wel scoren, aan het einde van het kwart was de thuisploeg tot 2 punten genaderd, 63 – 65.

 

In het laatste kwart hadden beide teams meer moeite om tot scoren te komen, schoten vielen niet en de rebound was in de meeste gevallen voor de verdedigende partij. Daardoor stond met nog 3 minuten en 30  seconden te spelen 70 – 71. In de slotfase van de wedstrijd bleven de Devils sterk verdedigen, de thuisploeg kwam niet meer door de verdediging heen, de schoten vielen niet en de verdedigende rebound was dan voor UBALL. In aanvallend opzicht hielden de Devils het hoofd koel, door goed samen te spelen konden ze nog een aantal keren scoren, de eindstand was 70 -78 voor UBALL.