UBALL U16 neemt de punten mee uit Groningen.

Zondag 15 december, mocht UBALL U16 het in Groningen opnemen tegen Donar. Een pittige uitdaging gezien de stand op de ranglijst, Donar stond op de 3de plaats en UBALL op de 9de. De door (4!) blessures geplaagde selectie van UBALL werd daarom vandaag versterkt door U14 spelers HG en Wamba.

Het begin van het eerste kwart was voor de thuisploeg, zij begonnen scherper aan de wedstrijd en namen een 8 – 1 voorsprong. De Devils zetten Donar met een zone-press onder druk en kwamen terug tot 8 – 8. De wedstrijd ging daarna gelijk op tot 14 – 14. Donar zette aan het einde van het kwart nog een keer aan en liepen uit naar 22 – 14.

Ook het begin van het tweede kwart was voor Donar en zij liepen uit naar 28 – 14. De Devils wisten met goed teamspel, met hard werken in de verdediging en met gevarieerd aanvalsspel het gat te verkleinen tot 30 – 24.
UBALL speelde met veel energie en intensiteit en nam met 32 – 33 voor het eerst de leiding in de wedstrijd, memorabel hierbij was een situatie waarin U14 speler HG maar liefst 3x zijn eigen gemiste schot rebounde en uiteindelijk scoorde! Deze actiw zorgde voor een explosie van energie bij het team en zorgde voor maar liefst 39 effortpoints in Q2 en een 38 – 39 ruststand op in het voordeel van de Devils.

Het begin van het derde kwart ging gelijk op, de leiding in de wedstrijd wisselde regelmatig. Beide teams waren aan elkaar gewaagd maar de Red Devils trokken vanaf 54 – 53 het initiatief naar zich toe. De aanval van Donar werd gestopt en met afwisselend aanvalsspel werd de Groningse verdediging omspeeld. Aan het eind van Q3 leidde UBALL met 9 punten, 54 – 63.

In het laatste kwart zette de thuisploeg nog een keer aan, met een zone-press werd de geprobeerd de aanval van UBALL te ontregelen. Beide teams verdedigden goed en fel daardoor werd in het laatste kwart minder gescoord. Toch wist Donar het gat te verkleinen tot 65- 68. De Devils lieten zich echter niet van de wijs brengen en liepen met goed uitgespeelde aanval en een mooie 3-punter uit naar 65 – 67. Donar benutte nog wel 2 strafworpen maar UBALL speelde beheerst de wedstrijd.

Een verrassende maar verdiende overwinning van de jonge Devils, als team wisten ze het sterke Donar te verslaan. Met samen hard werken in de verdediging (106 effortpoints) en met goed en gevarieerd aanvalsspel werd Donar bedwongen.

De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 11 januari, om 19.00 uur, in Sportcentrum Oudenrijn tegen Lokomotief uit Rijswijk. Maar eerst nog het eigen Kersttoernooi op 21 en 22 december en van 1-6 januari natuurlijk de Lundaspelen!