UBALL U16 – Lokomotief

Afgelopen zaterdag mocht U16 het voor de 3de keer, in dit seizoen, opnemen tegen Loko. Met de vermoeidheid van Lund nog in de benen en met een tot 8 spelers uitgedunde selectie, een pittige opgave.

De gasten openden sterk en kwamen op al snel op een 9 – 2 voorsprong. De Devils hadden moeite om grip te krijgen op het afwisselende aanvalsspel van Lokomotief, in-side en vanachter de 3-puntslijn waren de gasten trefzeker. In aanvallend opzicht ging aan het eind van het eerste kwart wel beter aan UBALL zijde, maar des ondanks liep Loko uit naar een 25 – 14 voorsprong.

In het tweede kwart kreeg UBALL meer grip op de aanval van de gasten, met hard werken in de verdediging werd Loko in aanvallend opzicht gestopt. Helaas slaagden de Devils er niet om de achterstand te verkleinen, scores bleven uit door te gehaast en/of slordig te finishen. Bij rust was het 41 – 24 in het voordeel van Lokomotief.

Lokomotief startte sterk aan het 3de kwart en ze konden hun voorsprong te vergroten tot 27 punten. De Devils gaven echter niet op. Aan het einde van het 3de en aan het begin van het laatste kwart werd de aanval de gasten succesvol gestopt en wist UBALL vervolgens zelf wel te scoren. Met een 15 – 2 run wisten de Devils tot op 63 – 49 terug te komen. Helaas konden de Devils dit sterke verdedigen niet het hele 4de kwart vast te houden. Vermoeid en het ontbreken van een aantal spelers zorgden ervoor dat Loko weer kon uitlopen en uit eindelijk met 80 – 57 de wedstrijd wint.

Ondanks het verlies heeft de vermoeide en gehavende selectie toch laten zien dat zij op inzet en karakter nog een geduchte tegenstander waren voor Lokomotief.