UBALL U16 komt te kort tegen CBV Binnenland

Vrijdag 24 januari stond de tweede ontmoeting van dit seizoen tussen UBALL en Binnenland op het programma. Ook in deze wedstrijd konden de coaches nog niet beschikken over een complete en fitte selectie.

De gasten scoorden als eerste met een 3-tje, maar de Devils haken gelijk aan en de scores van beide teams wisselden elkaar af 11 -10. UBALL speelde met veel energie en kon een paar keer de aanval van Binnenland afstoppen. Ze wisten hun eigen aanval wel succesvol af te ronden. Aan het einde van het 1ste kwart stond het 19 – 14 in het voordeel van thuisploeg en hadden de Devils met hardwerken en goed basketball al 33 effort-points gemaakt.

In het 2de kwart waren beide teams aan elkaar gewaagd. De thuisploeg compenseerde het fysieke voordeel van de gasten door met veel inzet en overgave te spelen. Toch konden de Devils niet voorkomen dat de gasten hun achterstand via 23 – 23 ombogen in een 31 – 34 stand, in het voordeel van Binnenland. UBALL speelde met overgave (29 effort-points) gevarieerd, pick & roll werd goed afgewisseld met schoten van achter de 3-puntslijn.  Aan het einde van de het kwart waren beide teams in scorend opzicht geheel in evenwicht en stond 37 – 37.

Aan het begin van het 3de kwart wisselden de scores van beide teams elkaar af tot 42 – 41. Daarna wist Binnenland het initiatief naar zich toe te trekken door aantal keren succesvol de opbouw van UBALL aanval te verstoren. Door een combinatie van te gehaast spel, verkeerde keuzes en pech bij het afronden in de aanval kwam UBALL niet aan scoren toe. Binnenland scoorde wel een maakte optimaal gebruik van de mindere fase van de Devils, die op dat moment met minder energie en bezieling speelden. CBV kon met een 16 – 0 run uitlopen naar 42 – 57 en aan het einde van het kwart stond het 44 – 62 in het voordeel van de gasten.

Aan het begin van het laatste kwart liep Binnenland uit naar een voorsprong van 20 punten. UBALL zette in aanvallend opzicht wel aan maar slaagden er nog niet echt om de aanval van de gasten te stoppen, vanaf 55 – 71 wisten zij hun voorsprong weer uit te bouwen naar 56 – 77. De Devils veranderden in verdedigend opzicht van tactiek, van half-court defense gingen ze over naar een zone-press. Binnenland had hier duidelijk meer moeite mee en UBALL veroverde een aantal keer de bal in de opbouw en konden daardoor makkelijk scoren. Deze scores hadden ook duidelijk invloed op het spel van de Devils, ze speelden met meer energie en overtuiging maar kregen ook van deze scores meer energie. Aan het einde van het 4de kwart maakten de Devils met een 15 – 0 run, maar deze run kwam net te laat om het Binnenland nog te kunnen verslaan.

Binnenland kon de wedstrijd met 71 – 77, naar zich toe trekken.

Een wedstrijd waar in beide teams aan elkaar gewaagd waren maar waar 1 periode van verminderde overtuiging van eigen kracht en/of kunnen en inzet het mogelijk maakte dat Binnenland tot een beslissende voorsprong kon uitlopen. Het einde van het laatste kwart heeft echter wel aangetoond dat de Devils niet onder deden aan Binnenland en over voldoende inzet en veerkracht beschikken om dit soort wedstrijden in het vervolg wel te kunnen winnen. Zaterdag 1 februari speelt U16 uit tegen BC Triple Threat.