U16 wint van een taai Divine

Afgelopen zaterdag speelde U16 in Rotterdam tegen Divine. De vorige wedstrijd was gewonnen door de Devils, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

De thuisploeg startte sterk en opende de score met een 3-tje en liepen uit naar een 7 – 2 voorsprong. UBALL had duidelijk moeite om door de taaie zoneverdediging van Divine te komen. De Devils gaven echter verdedigend ook niet veel weg en aan het einde van het eerste kwart stond 14 – 9, in het voordeel van de thuisploeg.

In het begin van het tweede kwart wisten de Devils de aanval van Divine met succes af te stoppen, de thuisploeg had moeite met de zone-press van UBALL. Zelf kwam U16  wel door de verdediging van de thuisploeg. Een 14 – 0 run zorgde voor een 23 – 14 stand in het voordeel van UBALL. Het harde werken van de Devils leverde niet alleen de voorsprong in de wedstrijd op, maar ook veel effort-points in de vorm van steals en rebounds op. De thuisploeg was nog niet van plan om op te geven en wisten weer tot 3 punten terug te komen. UBALL behield echter het initiatief in de wedstrijd en aan het einde van het kwart stond het 33 – 24 voor de Devils.

Aan het begin van het derde kwart wist UBALL de voorsprong langzaam verder uit te bouwen tot 40 – 26, maar de ze hadden nog steeds moeite om door de zoneverdediging te komen. Vanachter de 3 puntslijn wisten de Devils regelmatig te scoren, maar slaagden er nog niet in om de thuisploeg definitief van zich af te schudden. Divine haakte op nieuw aan en verkleinde het gat weer tot 8 punten, maar ze konden niet voorkomen de Devils aan het einde van het kwart met 45 – 34 voorstonden.

In het vierde kwart kwamen de Devils beter door de zone van de thuisploeg, van achter de 3 puntslijn en van onder het bord werd er gescoord en de voorsprong werd uitgebouwd naar 17 punten. Daarna wisselden de scores zich tot 66 – 49 min of meer gelijk af. Aan het einde van het kwart waren de Devils iets minder scherp bij de les, maar ze wisten de wedstrijd met 66 – 53 winnend af te sluiten. De Devils hadden deze wedstrijd in hun voordeel kunnen beslissen op inzet en variatie in de aanval. De inzet leverde 115 effort-points op, waaronder 48 rebounds en 17 steals. Met het gevarieerde aanvalsspel, scores vanuit de bucket en 10-tjes, wisten de Devils door de zone van Divine te komen.

Zaterdag 22 februari speelt UBALL tegen Noordkop, om 19.00 uur in Sportcentrum Oudenrijn.