U16 wint van de Heroes Den Bosch

Zaterdag 18 januari mocht UBALL U16 in Den Bosch aantreden tegen Heroes Den Bosch, beide teams hadden te kampen met blessures. De eerdere confrontatie tussen beide teams dit seizoen was door Heroes Den Bosch gewonnen.

Aan het begin van het eerste kwart ging de wedstrijd gelijk op, de leiding in de wedstrijd wisselde regelmatig en na 5 minuten stond het 9 – 10 in het voordeel van UBALL. Daarna wist de thuisploeg het initiatief naar zich toe te trekken, UBALL had moeite om door de verdediging van Den Bosch te komen. Met een aantal steals en goed uitgespeelde aanvallen sloeg de thuisploeg toe en aan het einde van het kwart stonden zij met 21 -10 voor.

Het 2de kwart begon UBALL met een zone-press, om zo de aanval van Heroes Den Bosch te ontregelen. Deze tactiek had succes, de Devils dwingen een aantal turn-overs af en ronden vervolgens hun aanvallen wel succes vol af. UBALL zette tegenover de 14 – 0 run van Heroes Den Bosch, een 10- 0 run en knokken zich daarmee terug tot 25 – 24. Vanaf dat moment herpakte de thuisploeg zich weer en de strijd ging gelijk op tot 35 – 33. Heroes Den Bosch behield de leiding en liep aan het einde van het kwart uit tot 39 – 33.

Aan het begin van het 3 kwart vergrote de thuisploeg zijn voorsprong tot 44 – 35 en hielden deze tot 50 – 42 vast. De Devils gooiden er verdedigend een schepje boven op en stopte de aanval van de Heroes. UBALL speelde afwisselend en slim in de aanval en kwam vanuit de bucket en daar buiten tot scoren. Met goed team-work en op karakter pakten de Devils aan het einde van het 3de kwart de voorsprong, 54 – 55.

In het laatste kwart behield UBALL het initiatief en bouwde vanaf 58 – 58 de voorsprong langzaam uit tot 61 – 70. Met nog iets meer dan 3 minuten op de klok schakelde de thuisploeg op een zone-verdediging. UBALL had duidelijk meer moeite met deze verdedigingsvorm. Den Bosch kwam met minder dan 10 seconden terug tot 69 – 70. In de laatste seconden maakten de Heroes nog een onsportieve fout, de Devils kwamen daardoor 69 – 71 voor en behielden balbezit. Bijna direct na de bal inname werd er weer een overtreding gemaakt door de thuisploeg. Met  2 rake strafworpen beslisten de Devils de wedstrijd en wonnen deze als team op inzet en karakter 69 – 73.

Vrijdag 24 januari, om 20.00 uur nemen de Devils in Sportcentrum Oudenrijn op tegen CBV Binnenland.