U16 laat Noordkop ontsnappen

U16 mocht het afgelopen zaterdag thuis opnemen tegen Noordkop, de nummer 4 van de ranglijst. De uitwedstrijd hadden de Devils verloren, maar met de laatste 2 gewonnen wedstrijden nog in het achterhoofd stapten de Devils onbevangen het veld op. De tip-off werd gewonnen door de gasten maar de eerste scores waren voor UBALL  5 – 0. Er werd door de Devils goed en hard verdedigd. Beide teams deden niet veel voor elkaar onder, maar de Devils schoten met scherp. Met in het eerste kwart al 3x een driepunter, behield UBALL de leiding en stond het aan het eind van het kwart 17 – 16.

In het 2de kwart opende Noordkop de score met een 3-tje en kwamen ze hier mee op voorsprong. De Devils lieten zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en met namen met 22 – 19, weer de leiding in handen. Daarna werden de gasten iets sterker, de Devils hadden moeite om door verdediging van Noordkop te komen. Noordkop liep uit naar een 35 – 32 voorsprong, maar de Devils wisten op tijd de aanval van de gasten weer te stoppen. Met gevarieerd aanvalsspel, schoten van achter de 3-puntslijn afgewisseld met goede acties naar de basket, wisten de Devils terug te komen tot 34 – 34. De 14 – 2 run van UBALL aan het einde van het kwart had een 39 – 34 ruststand als resultaat.

Ook in het begin van 3de kwart wisten de Devils de aanval van Noordkop te ontregelen, ze scoorden zelf wel en liepen zo uit tot een voorsprong van 10 punten. De gasten zetten daarna in verdediging nog een keer extra aan, de aanval van UBALL werd een aantal keren afgestopt. Noordkop scoorde vervolgens zelf wel en de voorsprong van UBALL werd kleiner, de Devils gingen in de aanval te veel forceren. Noordkop profiteerde hier optimaal van en boog de achterstand om in een 47 – 50 voorsprong. UBALL kwam via een 3-punter nog wel een keer gelijk maar konden niet voorkomen dat het aan het eind van het kwart 52 – 54 stond in het voordeel van de gasten.

Noordkop begon beter aan het laatste kwart en bouwden hun voorsprong uit naar 52 – 61. De Devils waren echter nog niet van plan om op te geven en kwamen terug tot 60 – 63, maar gingen daarna weer te geforceerd spelen. Het te gehaaste/slordige aanvalsspel werd door Noordkop makkelijk afgestopt en turn-overs werden afgestraft. Uiteindelijk wisten de gasten de wedstijd met 63 – 73 in hun voordeel te beslissen.

In een wedstrijd waarbij UBALL niet onderdeed voor Noordkop, met goed + hard verdedigen en gevarieerd aanvalsspel,  lieten de Devils de gasten ontsnappen op dat zij te geforceerd gingen spelen.

De volgende wedstrijd is, op zondag 8 maart, uit tegen Landslake Lions.