U16-team 2019-2020

CBV Binnenland U16 wint van UBALL

Zaterdag 28 september mocht UBALL in Barendrecht aantreden tegen CBV Binnenland. Een door blessures uitgedunde selectie startte fanatiek tegen veel grotere en fysiek sterke Binnenland.

De thuisclub opende de score maar de Red Devils kwamen door inzet en goed teambasketball toch op een 8 – 3 voorsprong. Binnenland wist daarna aan te haken en langzaam de achterstand om te buigen naar een 21 – 17 voorsprong aan het einde van de eerste periode.

In het tweede kwart wist UBALL toch nog een tandje bij te schakelen, het harde werken in de verdediging zorgde ervoor dat Binnenland moeilijker kon scoren. In de aanval wisten de Devils door goed en slim samenspel de verdediging te om spelen. De inzet en de teamprestatie zorgde ervoor dat het bij rust 33 – 34 stond, in voordeel van UBALL.

Binnenland had de betere start in het derde kwart en en wist de minimale achterstand om te buigen naar een voorsprong van 6 punten. Ondanks of dankzij de enorme inzet wist UBALL nog terug te komen maar keken toch tegen een 50 – 46 achterstand aan het einde van het kwart.

Aan het begin van het vierde kwart wisten de Red Devils nog een keer tot 1 punt achterstand terug te komen. Daarna kon CBV de wedstrijd naar zijn hand zetten omdat zij het fysieke voordeel in het laatste kwart optimaal konden gebruiken. Bij UBALL sloeg de vermoeidheid toe en de 2 geblesseerde lange mannen werden nu extra gemist. De langzaam groeiende achterstand zorgde ervoor dat De Devils te gehaast gingen spelen en niet altijd de beste optie kozen in de aanval. Hierdoor kon Binnenland de wedstrijd met 75 – 58 in hun voordeel beslissen.

UBALL kon door met een hoge intensiteit, goed en intelligent basketball de eerste 3 kwarten het goed opnemen tegen Binnenland. Het team wist gedurende de wedstrijd meer dan 100 effort points te behalen, maar kwam in het vierde kwart toch nog te kort.

Zaterdag 5 oktober, speelt U16 om 19.00 uur thuis tegen Triple Threat.