UBALL U14 wint spannende thuiswedstrijd tegen New Heroes

Op zaterdag 5 oktober speelden onze jongens van UBALL U14 een thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen team New Heroes U14 uit Den Bosch. Na een gelijk opgaande strijd werd met een stand van 12-11 bij de 7e minuut in het eerste kwart een time-out aangevraagd. UBALL kwam goed uit deze time-out en sloot het eerste kwart af met een voorsprong van 16-13.

In het tweede kwart kwam UBALL – met name door een sterk staaltje verdediging – op een voorsprong van 32-22 uit in de achtste minuut . In de laatste twee minuten was er echter wel veel balverlies en onrustig spel, waardoor New Heroes weer inliep tot een ruststand van 32 – 29.

Tijdens het volgende kwart ging het lang gelijk op en lukte het UBALL niet om verder uit te lopen. Het derde kwart eindigde dan ook op een tussenstand van 49-43.

Bij het begin van het vierde en laatste kwart begon New Heroes met een press, waarmee het lukte een aantal punten in te lopen. Met nog vier minuten op de klok, resulteerde deze tactiek in een tussenstand van 53-47. De enorm spannende eindfase brak aan, waarbij Wamba van UBALL vanwege vier voorgaande fouten zijn spel moest aanpassen in de verdediging, om een vijfde fout te voorkomen. De laatste minuten waren zeer spannend: via 61-55, naar 61-59 heeft UBALL uiteindelijk gewonnen met een eindstand van 64-61.

Gefeliciteerd met deze mooie overwinning, jongens! We bedanken de ouders voor hun support en natuurlijk de scheidsrechters voor hun uitstekende leiding.