U14 tegen Triple Threat

UBALL trekt ondanks drie sterke kwarten toch aan kortste eind tegen drie T’s.

Op zaterdag 2 november was het voor UBALL U14 weer game time. Ditmaal was thuislocatie Sportcentrum Oudenrijn het theater van de wedstrijd UBALL tegen de nog ongeslagen Triple Threat U14 uit Haarlem. Mét een volle bank, want gelukkig was een aantal geblesseerde spelers weer voldoende hersteld en van de partij.

Vanaf de eerste minuut heerst er een gezonde spanning zowel op het veld als de publieke tribune en is het speeltempo zeer hoog. Met een goed begin tegen deze sterke tegenstander eindigt het eerste kwart van de wedstrijd met een kleine voorsprong voor UBALL (18-17). Halverwege het tweede kwart loopt UBALL door een strakke gezamenlijke verdediging uit naar een tussenstand in de zesde minuut van 29-21. Helaas kon UBALL deze mooie voorsprong niet tot het einde van het tweede kwart vasthouden en eindigde dit kwart met een ruststand van 33-31.

Dan start het derde kwart en gaat het spel weer gelijk op: beide partijen komen goed uit de kleedkamer en scoren punt na punt. Het kan dan nog steeds alle kanten op. Helaas wordt vanaf de vierde minuut het spel van UBALL minder sterk: samenspel is niet meer optimaal en passes komen niet meer aan. Dit leidt tot turnovers en hierdoor fast-breaks van de bezoekende club. Triple Threat ziet daardoor kans om uit te lopen naar een 51-64 voorsprong.

In het vierde en laatste kwart haalt UBALL door snel spel weer iets in en eindigt de wedstrijd met een eindstand van 78-88.

Het was een spannende, snelle en voor toeschouwers leuke wedstrijd om naar te kijken. UBALL bood drie-en-een-half kwart goed tegenstand, maar het eind van het derde kwart leverde helaas een achterstand op die het team niet meer kon inhalen. Ondanks het verlies leverde deze wedstrijd weer een mooie speelervaring op, die bijdraagt aan de (team)ontwikkeling van de spelers en hoop biedt voor de wedstrijd van komende zondag, wanneer UBALL U14 het Groningse Celeritas-Donar ontmoet in Groningen.