Zware partij voor UBALL U12 in Amstelveen

Op 7 december was de laatste wedstrijd voor de ‘winterstop’ in de competitie. MBCA stond op het programma. De UBALL-ers hadden het in de vorige wedstrijd twee kwarten zwaar. Een geduchte tegenstander stond de jongens dan ook op te wachten in de sporthal in Amstelveen. Het werd een zware wedstrijd.

In het eerste kwart ging MBCA direct goed van start. UBALL kon moeilijk door de defense van MBCA heen komen. In de eigen verdediging werden kleine fouten snel afgestraft, waardoor de jongens zoekend werden in wat wel kon, mocht en lukte. Na 5 minuten stond MBCA met vier punten voor. De rest van het kwart gingen het spel over-en-weer, en gelijk op. Nog niet eerder had U-12 een eerste kwart verloren, maar nu wel: 24-21.

De volgende tien minuten ging UBALL sterker spelen. De jongen speelden gefocust. Ze vertrouwden op hun eigen skills en het uitstekend samenspel. MBCA had veel profijt van goede schoten van afstand. Ze vielen bijna allemaal. UBALL pakte wel dit kwart en met een kleine voorsprong kon de pauze beginnen: 40-44.

Het derde kwart toonde eenzelfde beeld. MBCA speelde sterk en UBALL zocht naar hoe ze het spel konden maken. Ook worstelden de U12-jongens met de wijze waarop fouten afgefloten werd. Vorig seizoen lieten ze zichzelf dan wel eens uit de wedstrijd spelen, maar nu bleven ze zeer volwassen doorgaan en lieten zich niet gek maken. De voorsprong was met nog tien minuten te gaan klein: 56-63.

De laatste tien minuten startte goed. UBALL bouwde de voorsprong uit naar 9 punten verschil. In het tweede deel wisten ze minder goed hoe ze de defense moesten neerzetten. Ze wilden niet meer afgefloten worden. Hierdoor kon MBCA weer terugkomen in de wedstrijd. De kracht van de U12-jongens werd echter niet gebroken.

Zeer volwassen wisten de UBALL-jongens MBCA opnieuw uit te verslaan. Eindstand: 71-81. Knap werk en een goed gevoel om mee de ‘winterstop’ in te gaan. Én nog belangrijker: naar Lund!