UBALL U12 komt langzaam op gang, maar wint overtuigend

Voor de tweede keer van dit seizoen mocht UBALL U12 een wedstrijd spelen tegen DAS uit Delft. De jongens begonnen in eigen huis rustig en waren even zoekend, maar al snel namen ze de overhand in de wedstrijd. Een overtuigende winst was het resultaat.

Het eerste kwart begon voor UBALL wat onwennig. Binnen een minuut stond de U12 met 4 punten achter. De tegenstander uit Delft liep op volle snelheid door de defense heen. Na enkele duidelijke woorden van de coach kwam het team langzaam in hun spelletje. Halverwege het eerste kwart was de achterstand omgezet in een duidelijke voorsprong: 18-6. Met nog meer samenspelen en fast breaks werd verder uitgelopen tot een stand van 35-12.

In het tweede kwart was het niet alleen de aanval, die steeds beter werd. Vooral in de defense lieten de jongste Red Devils zich goed zien. In de eerste minuten kwam DAS niet tot scoren. Met rebounds en goede turn-overs bouwde het UBALL-team de voorsprong ruim uit. De rust werd ingegaan met een stand van 54-20.

Opvallend in het tweede kwart was wel hoe sneller én beter DAS in de aanval is geworden. Meerdere keren werden de UBALL-ers er op snelheid uitgelopen, waardoor DAS ogenschijnlijk eenvoudig kon scoren.

 

In het derde kwart lag het initiatief helemaal bij UBALL. De jongens gaven de bezoekers geen kansen tot scoren. Zelf wisten ze daarentegen wel veelvuldig de basket te vinden. Met een riante voorsprong van 88-20 was de winst eigenlijk wel binnen.

Het vierde kwart begon rustiger. Het leek er op alsof UBALL even wat gas terugnam. DAS kon daardoor een aantal keer mooi scoren en toonde daarmee de groeiende individuele kwaliteiten, die in het team uit Delft zitten. Zelf bleven de UBALL U12-ers ook gewoon hun punten pakken, waardoor de overwinning niet in gevaar kwam. Met een eindstand van 118-32 werd de wedstrijd gewonnen.