U12 pakt belangrijke zege op TBG Dragons

Al enkele weken stond de wedstrijd tegen het team uit Nijmegen rood omcirkeld in de agenda’s. De nummer 1 (UBALL) tegen de nummer 2 (TBG Dragons) kon een spannende wedstrijd worden. De Dragons zaten de afgelopen weken in een opgaande lijn, terwijl UBALL soms zoekend was in hun spel. Zo kwam het U12-team van UBALL in de voorgaande wedstrijden nog moeilijk uit de startblokken. Ook miste tijdens de wedstrijden soms de focus en maakten ze het zichzelf lastig. In de thuiswedstrijd tegen TBG Dragons moesten de basketballers een totaal ander beeld gaan tonen.

De wedstrijd begon met een moment ter nagedachtenis aan basketballegende Kobe Bryant. Het was mooi om te zien hoe beide teams zich bewust waren van de invloed van deze grote speler uit de NBA.

UBALL startte de wedstrijd vervolgens in eigen huis heel sterk. Na minder dan vier minuten stond een stand van 12-1 op het scorebord. Met mooie passes en goede fast breaks gingen de jongens als een wervelwind over de bezoekers heen. Met een onverwacht groot verschil werd het eerste kwart afgesloten: 34-7.

De Dragons lieten in het tweede kwart het hoofd er niet bij hangen. Enkele sterke en behendige spelers namen het team op sleeptouw. UBALL moest een tandje bijzetten in de defense om kracht van de Dragons te breken. Dit was lastig, waardoor dit tweede kwart voor het bezoekend team was (16-22). De tussenstand voor de rust was door het eerste kwart nog ruim in het voordeel van UBALL: 50-29.

Het derde kwart is wel eens het lastige kwart voor de Utrechtse basketballers. Met een minder tweede kwart in het achterhoofd gingen de jongens vol in de aanval. Binnen enkele minuten was duidelijk dat U12 dit kwart wilde winnen. Het snelle en energieke spel van het begin van de wedstrijd werd getoond. Na 10 minuten had UBALL dan ook de voorsprong uitgebouwd naar 80-35.

Ook het vierde kwart toonde eenzelfde beeld. De defense van UBALL stond goed, waardoor het voor de Dragons moeilijk werd om te scoren. Met enkele snelle aanvallen kon U12 eenvoudig scoren. De jongens hadden daarmee één van hun betere wedstrijden van de afgelopen tijd. Een eindscore van 101-44 stond op het scorebord.

Een goede zege op de nummer 2 in de competitie geeft UBALL weer meer zelfvertrouwen na toch enkele wedstrijden, waarin het soms minder ging. Kortom, een belangrijke zege van de UBALL U12 op TBG Dragons.