U12 moest wakker worden in Rotterdam

Na een korte winterstop en een toernooi in Zweden ging op zondag 19 januari de competitie weer verder voor de U12. In Rotterdam moest vervolg gegeven worden aan de sterke wedstrijden van 2019. Door een minder goed begin maakte UBALL het zichzelf even heel lastig.

U12 kwam in de eerste kwart nog redelijk uit de startblokken. In enkele minuten stond het 6-13 voor de UBALL-jongens. Daarna zakte het in. Ze speelden erg rustig. Weinig focus en weinig energie werd op het veld getoond. De Rotterdamse tegenstanders maakten daar handig gebruik van. Ogenschijnlijk eenvoudig liepen ze door en om de Utrechtse defense heen. In de aanval had UBALL weinig antwoord, omdat er sterk verdedigd werd in de bucket. Rotterdam groeide in de wedstrijd en het eerste kwart werd afgesloten met een kleine voorsprong voor UBALL: 16-18.

In het tweede kwart leefde het U12-team even op. Én werd het duizendste (!) punt in de competitie gescoord. Na deze opleving zakte de zondagsrust weer in de basketball-schoenen. De Rotterdamse spelers waren duidelijk meer wakker. Ze hadden het betere spel van de twee teams. Dit leidde tot een minieme achterstand voor UBALL bij de rust: 36-35.

Misschien was het een goede peptalk in de kleedkamer of een duidelijke energieboost vanuit de jongens zelf; het derde kwart toonde in ieder geval een vertrouwder UBALL-beeld. In enkele minuten werd de achterstand omgebogen naar een serieuze voorsprong van 38-47. Rebounds werden gepakt en ook de fast break begon weer de spreekwoordelijke vruchten af te werpen. In dit kwart had UBALL de overhand. De UBALL-ers waren wakker geworden.

Met een stand van 44-62 werd het vierde kwart begonnen. UBALL bleef in dit laatste kwart gefocust. Halverwege was de voorsprong uitgelopen naar 21 punten verschil. De jongens van U12 gingen dat niet meer uit handen geven. De passes lukten beter. UBALL stond ook weer beter in de defense. Met een eindstand 58-82 werd de winst gepakt in Rotterdam. Wakker geschud was UBALL U12 begonnen aan het tweede deel van de competitie.