Reactie van het bestuur op einde competitie.

Beste UBALL-er,

Het coronavirus zorgt voor een uitzonderlijke tijd waarin onze gezondheid voorop staat. Ik hoop dat het allemaal goed met jullie en jullie naasten gaat!  Het is een tijd waarin een aantal van ons, dat werkzaam is in een vitale sector, bezig is om onder andere de zorg in Nederland draaiende te houden. Het is een tijd waarin anderen extra zorgen hebben om hun eigen onderneming staande te houden. Het is een tijd waarin onze kinderen thuis zijn en wij de zorg voor hen en thuiswerken moeten combineren. Kortom, het is een tijd waarin basketbal niet onze grootste zorg is. Toch merk ik dat veel van ons het missen. Het is toch een ‘way of living’.

Anderhalf week geleden hebben wij als bestuur besloten de trainingen stop te zetten na overleg met andere Utrechtse basketbalverenigingen. De dag erna werden in Nederland de scholen gesloten en afgelopen dagen is duidelijk geworden dat een aantal maatregelen doorlopen tot 1 juni. De NBB heeft besloten de basketbalcompetitie te beëindigen. Zuur voor ons allemaal. Veel teams begonnen steeds beter te draaien en hadden nog veel kunnen leren in de komende wedstrijden.

De verwachting is dat de trainingen voorlopig niet hervat kunnen worden. Hoe de hervatting van de trainingen er exact uit gaat zien, weten we nog niet. We houden de berichtgeving van de overheid nauw in de gaten. In de tussentijd hebben onze headcoach André en de fysiotherapeut samen een trainingsprogramma voor onze spelers opgesteld, wat ze individueel, en dus veilig, kunnen doen.  Ik ben benieuwd hoe fanatiek jullie zoon er mee aan de slag is gegaan. We vragen de spelers beelden met elkaar te delen, zodat er toch een gevoel van verbondenheid ontstaat en zij elkaar motiveren.

Naast de trainingen en de wedstrijden, zijn alle bijeenkomsten en vergaderingen tot 1 juni afgelast. Dat betekent ook dat ons gala in juni niet doorgaat. We stellen het uit naar een datum na de zomer.

Als bestuur hebben we onze eerste telefonische vergadering gehad en een poging gedaan om met behulp van ‘Microsoft Teams’ met elkaar te overleggen. We hebben gesproken over de manier waarop we het lopende seizoen kunnen afronden, maar het is nu lastig om daar knopen in door te hakken. Er zijn momenteel nog te veel onzekerheden. Voor het nieuwe seizoen proberen we zo veel mogelijk (op afstand) de voorbereidingen te treffen. Komend weekend vindt de eerste coachmeeting op afstand plaats. Ook andere bestuurlijke zaken lopen door, zoals het aanvragen van de buurtsportcoach, samen met SVO en Antilope, afstemming met de gemeente over 3×3 basketball, afstemming met Cangeroes, etc. Daarnaast denken we na hoe we volgend jaar het promotiedivisieteam gaan vormgeven.

We houden jullie komende tijd op de hoogte van wat de maatschappelijke ontwikkeling voor UBALL en onze partners betekent. Als je vragen hebt, laat het weten. Als we jullie ergens mee van dienst kunnen zijn, horen we het graag.  We zijn er! Aandacht voor elkaar is superbelangrijk. Onze kernwaarde ‘onbaatzuchtigheid’ is nu relevanter dan ooit. Laten we elkaar helpen en er voor elkaar zijn, waar nodig.

Sportieve groet, namens het bestuur,

John Voppen

Voorzitter UBALL