Kracht van U12-team in de breedte zichtbaar tegen Lokomotief

Vaak zie je in teams enkele spelers die voor de scores zorgen. Zoals al wel eens eerder geschreven, is het U12 sterk in de volle breedte. Ook zaterdagmiddag bleek dit in eigen huis tegen Lokomotief weer. Alle spelers scoorden en ook alle spelers stonden sterk in defense.

Opgemerkt moet worden dat het team uit Rijswijk jong is. Met spelers die dit seizoen net begonnen zijn op U12-niveau is het spelen tegen een ervaren team van UBALL een serieuze opgave. Knap hoe ze menigmaal goed naar de basket kwamen. Je ziet in de individuele kwaliteiten de potentie die er is bij Lokomotief. In het eerste kwart waren de spelers alleen niet opgewassen tegen de jongens van UBALL: 35-6.

Ook het tweede en derde kwart toonden een zelfde beeld. UBALL was een maatje (letterlijk qua lengte ook) te groot voor Lokomotief. Halverwege stond het 75-12. En na de pauze liep het team uit naar een score van 110-16.

Het vierde kwart was wat rommeliger. UBALL stond soms wat minder geconcentreerd te spelen, waardoor eenvoudige mogelijkheden tot score toch gemist werden. De kwaliteiten van elke UBALL-speler waren wel voldoende om de score verder uit te bouwen. Eindstand: 140-24.

Het U12-team toonde aan dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn. Ze wisten allemaal succesvol de basket te vinden. Dikke pluim ook voor Lokomotief, want dit team groeide in het spel en bleef tegen UBALL strijden.