Eenvoudige zege van U12 op Lokomotief

De eerste wedstrijden van UBALL U12 tegen Lokomotief werden simpel gewonnen. Dit betekende echter niet dat afgelopen zaterdag gemakzuchtig gespeeld kon worden. Al eerder in de competitie liet het Utrechtse team zich in de eerste kwarten verrassen. Dus, vanaf de tip off was het volle focus in de wedstrijd.

En deze focus was er in het eerste kwart. Misschien geïnspireerd door de voorjaarsstormen Ciara en Dennis wervelde het UBALL-team over het veld. De tegenstander uit Rijswijk probeerde wel, maar kon niet mee in de fast breaks. De jongens van de U12 wisten elkaar snel te vinden en de score liep op. Het eerste kwart eindigde dan ook met 43-0.

Met diverse wissels toonde UBALL aan dat de selectie in veel samenstellingen goed op het basketbalveld staat. Het tweede kwart kende daardoor eenzelfde beeld. De ‘storm’ van UBALL ging misschien iets liggen, waardoor Lokomotief ook tot scoren kwam. Met een stand van 72-8 begon de pauze.

In het derde kwart bouwde U12 rustig verder aan haar voorsprong. Lokomotief werd op sommige momenten wel sterker in de defense. Enkele door het Rijkswijkse team gepakte rebounds zorgden voor scores voor Lokomotief. Deze mooie punten werden met applaus door de toeschouwers van beide teams beloond. Het jonge team van Lokomotief bleef goed doorgaan. UBALL U12 ook, waardoor met nog tien minuten te spelen de tussenstand 104-14 was.

Het vierde kwart liet UBALL U12 het een beetje lopen. De voorsprong was er en daar ging niet heel veel meer aan veranderen. UBALL speelde wat rustiger en gaf ruimte aan Lokomotief. Daar maakte het team natuurlijk gebruik van waardoor ze tot 24 punten kwamen. Een eindstand van 137-24 stond uiteindelijk op het scorebord.

De wedstrijd had een speciaal tintje. Het was de eerste wedstrijd onder leiding van Sam Ghamari en Rogier Debisarun. Deze UBALL-ers van respectievelijk het U18-team en het U16-team kregen naderhand lof van de coaches van beide teams. Goed gefloten, mooie wedstrijd en nu voor UBALL U12 toewerken naar de volgende wedstrijd: BS Leiden.