Alleen op het plein

Een defense op 1,5 meter, UBALL U12 weet het.

En toen was het seizoen klaar. Wat rest is het alleen spelen op de pleintjes. Iedere U12-er voor zichzelf.

Een seizoen dat vanaf de start er mooi uitzag voor het U12-team van UBALL. Ze kwamen keihard uit de startblokken en wisten zelfs tweede te worden op een U14-toernooi.  Met nog een paar wedstrijden op de kalender was het jongste team enkele weken geleden al zeker van de eerste plaats. Alles overtuigend gewonnen en heel veel geleerd. De nog te spelen wedstrijden met tegenstanders als MBCA en BS Leiden werden gezien als een goede testcase richting de final four.

Naar die finalewedstrijden werd uitgekeken. Vorig jaar drong het toen zeer jonge team door tot de halve finales, waar ze het Basketball Academie Limburg één wedstrijd erg lastig maakte. Nu wilden de U12-ers de finale halen. Sterker nog, alle pijlen waren gericht op het binnenhalen van het kampioenschap. Onder uitstekende coaching van Jeroen en Melvin wisten de jongens dat het mogelijk was. Ze hadden de skills, het lef en het ijzersterke samenspel geleerd van twee zeer betrokken trainers. Een absoluut topteam op het hoogste niveau in Nederland was gecreëerd. De jongens U12 waren klaar voor de finales.

Alleen, het seizoen is nu klaar. En dat is begrijpelijk. Een veel sterkere defense is nodig in de samenleving. Ook al mag je geen zoneverdediging spelen, dat is wel wat nu nodig is rondom kwetsbare mensen. Een keiharde defense om het coronavirus tegen te houden. Geen man-to-man dekking, maar juist een verdediging op 1,5 meter van elkaar. De jongens van U12 realiseren zich maar al te goed dat dit veel belangrijker is dan in een volle basketbalhal hun skills tonen.

Een seizoen klaar, een nieuw seizoen komt eraan. De jongens laten zich niet stoppen. Ze oefenen door. Alleen op de veldjes. September 2020 staan ze weer klaar voor de tip off.