Winst in Leiden voor UBALL Heren 1

Zaterdag speelde UBALL Heren 1 uit tegen BS Leiden. Leiden heeft hun eerste wedstrijd verloren van Bemmel en was net als UBALL gretig om de eerste winst te pakken.  Bij UBALL is Imme van der Brug weer van de partij. Ook Jitze ter Haar maakt zijn debuut voor het team. Jeffrey Schelvis is helaas eventjes uit de roulatie en wacht op een operatie waar kraakbeen verwijderd moet worden uit zijn knie.

De mannen van UBALL gaan goed van start. Via de openingsscore van Reece Kaye en 2 snelle punten van Frank Schaftenaar en Daan Smith komt de stand op 6-6. Bij BS Leiden is Mike vd Hammen op schot en UBALL krijgt geen grip op zijn acties. Dit zorgt voor een 18-14 voorsprong in het voordeel van de thuisclub. Reece Kaye met 4 snelle punten brengt de score na het 1e kwart op 18-22 in het voordeel van Uball.

Het tweede kwart begint goed. Een score van Ryan van Russel, 4 punten van Daan Smith op rij en een reeks aan heerlijke schoten van Frank Schaftenaar zorgen voor een sterk kwart. Rinaldo van der Wurf scoort zijn eerste driepunter voor het team uit Utrecht en Frank scoort dit kwart 9 punten. UBALL gaat de rust in met een 31-42 voorsprong.

Het derde kwart begint wederom met een driepunter van Frank Schaftenaar. Hierna volgt een mindere fase in de wedstrijd. Leiden speelt zone en UBALL krijgt hier niet de gewenste grip op, krijgt een 11-0 run tegen en zo komt Leiden terug in de wedstrijd. Tussenstand; 45-48. Daan Smith lijkt een antwoord te vinden op de zone en scoort 4 punten op rij en Uball heeft weer wat lucht. Eindstand 3e kwart is 52-60.

Het laatste kwart begint met wederom een score van een sterk spelende Daan Smith. Weer 4 punten van Frank Schaftenaar zorgen voor een kleine run van UBALL en de mannen uit Utrecht lijken de wedstrijd naar zich toe te trekken. De laatste vijf minuten valt het team van UBALL echter stil en de mannen van Leiden lijken er weer in te geloven. BS Leiden weet uiteindelijk het gat te verkleinen tot 6 punten, maar de eerste overwinning is binnen voor UBALL. Een positief resultaat in een toch moeizame wedstrijd. eindstand van 68-74.

Topscorers: Frank Schaftenaar 26, Daan Smith 15 en Reece Kaye 14.

Meer foto’s op Instagram.