UBALL Heren 1 buigt voor Groene Uilen

De basketballers van Uball hebben zaterdag met 69-74 verloren van de Groningse Groene Uilen. De gehavende selectie van de Utrechters had het lastig om het juiste ritme te vinden en dat leverde een moeizame wedstrijd op. In het eerste kwart gaat het gelijk op en kan Uball aanhaken door rake driepunters van Frank Schaftenaar. Groningen blijft hard werken, pakt rebounds en scoort gemakkelijk tegen de Utrechtse verdediging.

In het tweede kwart loopt de achterstand zelfs op tot 25-36. Vanaf dat moment lijkt Uball wakker te worden en gaat via sterke acties van Mor Fall in de achtervolging. Verdedigend worden er goede stops gemaakt en dat zorgt voor een ruststand van 38-38.

In het derde kwart gaat het tempo omhoog en weet Uball via een aantal fastbreaks ineens uit te lopen. Daan Smith en Reece Kaye blijven scoren en vinden nu goede opties in de aanval. Met 55-41 lijkt Uball de overwinning te kunnen pakken.
Helaas zorgt dit voor gemakszucht in de ploeg. Groningen haakt snel aan via een harde dunk van Nesta Agasi, Utrechter in Groningse dienst, en driepunters vallen van alle kanten tegen de zoneverdediging van Utrecht. Een pijnlijke nederlaag in een redelijk gevuld Sportcentrum Oudenrijn, waar de cheerleaders van Djalita hun kunsten lieten zien.

Topscorers:

  • Mor Fall 20
  • Frank Schaftenaar 15
  • Daan Smith 12
  • Reece Kaye 11

Meer foto’s op Instagram.