UBALL H1 dendert door naar volgende ronde bekertoernooi

De mannen van UBALL hebben dit weekend een prima prestatie geleverd in Groningen door met ruime cijfers te winnen van Groene Uilen in de eerste knock-out ronde van de landelijke beker. In Groningen werd het maar liefst 62-97.
UBALL begint aan de wedstrijd met een nog half geblesseerde Frank Schaftenaar (kuitblessure). Frank knalt er meteen een driepunter in voor UBALL. Hierna volgen twee snelle driepunters van Groen Uilen en het lijkt erop dat zij verder gaan met waar zij gebleven waren drie weken terug in de gewonnen wedstrijd in Utrecht. Na twee minuten debuteert onze nieuwe speler Evangelos Drosos voor UBALL en pakt al snel zijn eerste puntjes mee van het seizoen. Tussenstand 10-10. Imme van de Brug komt er in voor UBALL en dit verandert de zaken. Imme oogt scherp en brengt verse energie in het team en scoort maar liefst 10 punten dit kwart. Daan Smith met 4 punten en UBALL gaat het tweede kwart in met een voorsprong van 20-25.
Dit kwart wordt wederom begonnen met een score van Imme aan Utrechtse zijde. Daan Smith scoort wederom weer een aantal mooie ballen en het lijkt erop dat UBALL het gat groter maakt. Rik de Heer valt in en speelt overtuigend en brengt met een aanvallende rebound en vervolgens twee vrije worpen de score en tevens ruststand op 28-44 voor UBALL.
Hierna neemt Daan Smith het stokje over en zorgt er persoonlijk voor dat UBALL niet verslapt zoals in de vorige wedstrijden in het derde kwart. Smith brengt nog meer energie in het team en dit zorgt wederom voor een run
aan UBALL zijde. Daan Smith scoort maar liefst 13 punten dit kwart (3 drie-punters). Hierop volgend scoort Kaj Steehouwer twee driepunters en UBALL loopt uit tot een voorsprong van 37-73 met nog 11 minuten te spelen.

In het laatste kwart wil UBALL nog even laten zien dat het de hele wedstrijd scherp kan zijn en blijft als team keihard werken en verdedigen. Ryan van Russel zet de lijnen goed uit en zorgt dat het team gefocust blijft spelen. Mor Fall pakt nog een aantal steals en belangrijke rebounds en scoort 10 punten dit kwart. Nog een score van Reece Kaye en Evangelos Drosos en de wedstrijd is binnen voor UBALL. UBALL plaatst zich overtuigend voor de volgende ronde van de beker. Eindstand 62-97. De volgende competitiiewedstrijd is op 2 november en wordt gespeeld tegen de nummer 1 van de competitie in en tegen Bemmel.

Topscorers:
Daan Smith: 26
Mor Fall: 17
Imme van der Brug: 16
Evangelos Drosos: 15