‘Must win’ wordt gewonnen door UBALL Promoteam

Na een zware wedstrijd tegen Cobra Nova hebben de heren van UBALL zaterdag BS Leiden op bezoek gehad. Door het onophoudelijke blessureleed heeft @andrebout (jazeker!) opnieuw de sneakers en UBALL-tenue aangetrokken. @reecek7____ is er ook weer bij.

Gezien de ranglijst een belangrijke game voor UBALL. Een must win.

De heren kwamen niet lekker uit de startblokken en er werd twee keer makkelijk gescoord door BS Leiden. UBALL herpakte zich en kwam met driepunters van @madmmf terug in de wedstrijd. Bij een stand van 12-10 in het voordeel van UBALL kwam het eerste time-out signaal aangevraagd door Leiden. De heren van UBALL komen beter in de wedstrijd en maken onder aanvoering van Jorne Snabilie een 11-2 run om het eerste kwart af te sluiten. Stand eerste kwart: 23-12.

BS Leiden moest hierop reageren en schoot drie driepunters raak waardoor de uitploeg in de wedstrijd bleef. Na de tweede time-out van BS Leiden ging UBALL voluit. Hierop volgde een 12-2 run waarvan 5 punten gemaakt door @smithdt en een drietje van @kingkaj1 waardoor we de kleedkamer in gingen met een stand van 40 tegen 30 in het voordeel van UBALL.

Het derde kwart begon en UBALL bouwde de voorsprong uit tot 51-34 waardoor er een time-out volgde van BS Leiden met een 2-10 run als gevolg. UBALL herpakte zich. Mor Fall en @rinaldo.vdw benutte al hun vrije worpen waardoor de stand na het derde kwart eindigde op 57-47.

Het vierde kwart werd door UBALL als team uitgespeeld. De schotklok werd goed benut en de extra pass voor het open schot werd vaak gezocht. Hier had BS Leiden geen antwoord meer op. Eindstand 72-56 in het voordeel van UBALL.

Topscorers:

  • Mor Fall (18)
  • Daan Smith (16)
  • Reece Kaye (11)

Meer foto’s op Instagram.