Derde ronde Nederlandse beker voor UBALL Heren 1

De mannen van UBALL heren 1 hebben zich gekwalificeerd voor de derde ronde van de Nederlandse beker door de uitwedstrijd te winnen van WBB Giants, een ploeg uitkomend in de 1e divisie. Het team uit Utrecht heeft gewonnen met 72-83 in Bergen op Zoom.

In het eerste kwart begint UBALL stroefjes aan de wedstrijd. Via een driepunter van Frank Schaftenaar en Mor Fall en een snelle score inside van Imme van der Brug staat het 11-12. Het thuisteam speelt vol vertrouwen en maakt het de mannen uit Utrecht aardig lastig. Dani Koorndijk maakt zijn debuut in het eerste en doet dit sterk. Via een paar snelle scores en snelle omschakelingen van zijn kant komt de stand uit op 18-19 in het voordeel van UBALL.

In het tweede kwart gaat het nog steeds puntje voor puntje en UBALL krijgt nog geen grip op de wedstrijd. Een score en bonus van Jeffrey Schelvis en twee scores van Ryan van Russell brengt de stand op 25-26. Door een paar sterke drives van Mor Fall en scores van Reece Kaye blijft de teller van UBALL dicht bij die van de tegenpartij. Vlak voor rust verslappen de mannen in de defence en dit resulteert in een ruststand van 41-40 in het voordeel van een sterk spelend thuisteam. De mannen van UBALL moeten aan de bak.

In het derde kwart beginnen de mannen sterker en lijken de nieuwe plays positief uit te pakken. Jeffrey Schelvis vindt met drie assists op rij drie maal Imme van der Brug inside en Imme tekent voor 6 punten. Na twee sterke scores van Jitze ter Haar lijkt UBALL een klein gaatje te slaan (48-56). Via een driepunter, wederom van Jitze, en een paar goede passes en insidescores van Frank Schaftenaar, lopen de mannen uit naar 51-60 aan het einde van de derde kwart.

Tijdens het  vierde kwart wordt overtuigend en snel gespeeld. Via scores van Jeffrey Schelvis, Reece Kaye en een opvallende Dani Koornijk loopt de score uit naar 57-78. De mannen van UBALL weten de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Toch maken de mannen uit Bergen op Zoom nog een laatste run, omdat UBALL in de eindfase even verslapt. De laatste scores van de wedstrijd komen op naam van Imme van der Brug en Frank Schaftenaar en daarmee wordt de eindstand bepaald op 72-83. De winst gaat mee naar Utrecht en de derde ronde van de Nederlandse beker is bereikt. De volgende wedstrijd zal zijn op zaterdag in Katwijk om 18:30 uur. Tot dan!