Coachingstaf seizoen ’20-’21

Ondanks alles kijkt UBALL toch al vooruit, want ook in ’20-’21 spelen alle UBALL-teams weer op het hoogste niveau en er is veel werk te doen om goed voorbereid aan het seizoen te beginnen.

Een erg belangrijk onderdeel van die werkzaamheden is het vinden en vastleggen van de coachingstaf. Bij UBALL hechten we veel waarde aan coaches die begrijpen wat talentontwikkeling inhoud, dat het gaat om de maximale ontwikkeling van de individuele speler en niet om het winnen van kampioenschappen. Dat dit uitgangspunt omarmd wordt door de UBALL coaches blijkt wel uit het feit dat er nauwelijks wijzigingen in de coachingstaf zijn en dat iedereen al weer vol energie bezig is met zijn nieuwe groep spelers. UBALL verwelkomt komend seizoen 1 nieuwe coach: Juan Jose Vargas, die samen met Guido Mulder met de U18 selectie aan de slag gaat. Juan stelt zich op onze Facebook pagina aan iedereen voor.

De complete UBALL Academy coachingstaf voor ’20-’21 :

XU12
Jeroen Talens, Dirk van der Lugt, Pendong Jalandoni
Een zeer ervaren staf die misschien wel de belangrijkste taak heeft binnen de Academy nl. de jongste talenten op technisch en mentaal vlak klaar te stomen voor de stap naar de Academy.

MU14
Jurrien Dijst, Rob van Heesch
Een mix van gepassioneerd enthousiasme en old school fundamentals, die samen een diverse, jonge, getalenteerde groep tot een hecht team gaan smeden.

MU16
John Voppen, Peter Meurs
Een duo dat voor het tweede jaar samenwerkt en er voor gaan zorgen dat alles uit deze getalenteerde groep wordt gehaald.

MU18
Guido Mulder, Juan Jose Vargas
Een nieuwe staf die misschien wel eens de perfecte mix kan brengen voor deze groep, die nog steeds niet zijn maximale potentie heeft bereikt.

MU21
Bert Soetekouw, Carlo Rizzone
Een zeer ervaren staf die talenten in de laatste fase van talentontwikkeling hun maximale potentie laat bereiken.

 

En dan is er natuurlijk de samenstelling/selectie van de groepen spelers die uiteindelijk de competitieteams gaan vormen. Hierbij bestaat de kern gevormd uit spelers die in seizoen ’19-’20 al voor UBALL uitkwamen. Maar er is altijd plek voor nieuw talent, dat een toevoeging kan zijn voor de bestaande groep. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de teamcoaches (zie onze Facebookpagina) of met de technisch directeur Peter Meurs (pm@uball.nl).