Teams

Van beginnende spelers van 10 jaar tot topspelers in de PromotieDivisie. UBALL biedt in haar teams talenten de kans om op het hoogste niveau in Nederland te spelen.

De speelstijl van UBALL heeft de volgende kenmerken; sterk aanvallend georiënteerd; uitgaan van eigen kracht (die bepaald wordt door het samenspel) en mentale hardheid. Als de speelstijl met èèn term omschreven moet worden, dan is het de term “positief”. Ons spel gaat uit van een positieve levenshouding; we proberen positief met druksituaties om te gaan (uitgaan van eigen kracht); ons doel is aanvallend te verdedigen (pressie) en “aanvallend” aan te vallen (running game met alle spelers en een smart offense waarin spelers hun eigen beslissingen leren nemen).

We gaan nooit uit van wat onze spelers niet kunnen, maar willen ze juist beter maken via onze speelstijl en opleiding. We denken niet vanuit individuele beperkingen, maar willen groeien naar een overstijgende vorm van collectieve kracht. In ons systeem zal iedere speler dreiging hebben en verantwoordelijkheden. De basis voor onze speelstijl is “Pressure man-to-man defense”