Missie & visie

‘Realize your Potential’, dat is de missie van UBALL.

Talenten stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen, zowel op sportief vlak als op mentaal, sociaal-emotioneel en maatschappelijk vlak. Bij UBALL geloven we in de educatieve en verbindende waarde van sport. Basketball spelen op het hoogste niveau, met goede begeleiding en vanuit een duidelijke missie bevordert de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen. Denk aan de wilskracht en de discipline om de top te bereiken, aan de sociale vaardigheden om een gemeenschappelijk doel te bereiken en aan het respecteren van de codes van sportiviteit en respect. We verwachten dat elke speler de missie van UBALL onderschrijft en zich bewust is van zijn verantwoordelijkheden: voor zichzelf, zijn team, zijn sport en de maatschappij waarin hij/zij leeft.

UBALL legt zowel binnen als buiten het veld de lat hoog. Het doel is om spelers op te leveren die – nationaal en internationaal – op het hoogste niveau spelen met een optimale balans tussen techniek, tactiek en basketbalvaardigheden en die zich daarnaast persoonlijk ontwikkeld hebben, zodat ze ook tijdens hun studie en buiten het veld wilskracht en discipline tonen. Voor een topprestatie is het noodzakelijk dat al die vaardigheden goed getraind zijn. Het benoemen van onze kernwaarden, deze expliciet bespreken en meenemen in de trainingen en wedstrijden, draagt bij aan zelfreflectie en mentale ontwikkeling van de talenten.

Basketball wordt wereldwijd beoefend door maar liefst 500 miljoen mensen. Volgens oud-IOC voorzitter Jacques Rogge is basketball zelfs “de ultieme teamsport”: je hebt elkaar nodig, het veld is klein en er is geen scheiding tussen aanval en verdediging. Daardoor moet iedereen alles kunnen en is iedereen dus afhankelijk van elkaar.