Medische ondersteuning en begeleiding

UBALL werkt samen met meerdere organisaties voor de medische ondersteuning en begeleiding van onze talenten. We stellen ze graag aan u voor.

MEDICORT/FYSIOHOLLAND

Bij Medicort/FysioHolland werken specialisten die je kunnen begeleiden tijdens je revalidatie. Na een operatie begint de focus op herstel. Bij Medicort/FysioHolland werken ervaren specialisten op het gebied van sport- en orthopedische revalidatie. Samen gaan we voor een optimaal resultaat, zodat jij zo snel mogelijk weer op je oude niveau presteert.

CONTACTPERSONEN

Roy Schaaij: In 2003 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en ben mij gaan specialiseren in hart en long revalidatie (m.n. gericht op de inspanningsfysiologie) en orthopedische revalidatie middels verschillende cursussen en opleidingen. Hierbij heb ik ook goed mee kunnen kijken in de keuken van de topsport middels stages, cursussen en vrijwillig (Rabobank Wielerploeg, TVM schaatsploeg en SV Houten).

In deze periode werkte ik veel met kinderen met verschillende aandoeningen: hartafwijkingen, longaandoeningen (CF) en orthopedische klachten, met voornamelijk ook aandacht voor de inspanningsfysiologie. Door het vele werken met kinderen ben ik in 2007 gestart met de Master Kinderfysiotherapie. In mijn afstudeeropdracht heb ik onderzoek gedaan naar de motoriek bij kinderen met knieklachten. Na afronding van de Master Kinderfysiotherapie in 2010 ben ik mij nog meer gaan verdiepen in de ontwikkeling van kinderen en sport.

Persoonlijk heb ik de leukste baan die er is. In de regio Utrecht mag en kan ik veel (talentvolle) sportende kinderen revalideren en begeleiden (turnen, voetbal, basketbal, handbal, hockey, tennis, honkbal en handbal) Daarnaast ben ik actief betrokken of betrokken geweest binnen enkele projecten en onderzoeken gericht op preventie en richtlijnen binnen jeugd en (top)sport. Een goed voorbeeld hiervan is de app hockey warming-up.

Tenslotte ben ik betrokken bij onderwijs en onderzoek gericht op het (top)sportende kind.

Door mijn ervaring en expertise wil ik graag deze kennis delen met een ieder om het sportende kind op welk niveau dan ook op hem of haar manier het maximale aan plezier uit de sport te halen.

Heeft u vragen, schroom niet om contact op te nemen.

Bart Rouhof: Ik ben Manueel therapeut en ik ben gespecialiseerd in Rug/nek en knie klachten. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden op de Voetbal veld bij Deltasports in Houten.

Ik werk nauw samen met Sportcentrum oudenrijn, basketbalvereniging UBALL en Voetbalvereniging UVV. Tevens verzorg ik de fysiotherapie tijdens de inloopspreekuur op sportcentrum oudenrijn op dinsdagavond 20.30.

Het mooiste aan mijn werk vind ik een oplossing zoeken voor de pijn. Samen een plan bedenken om de klachten te minderen. Dit probeer ik op een leuke manier te doen. Zodat het goed voelt om bij mij onder behandeling te zijn.

Waar ik heel veel energie uithaal is als mensen tevreden zijn over jou als therapeut. Dat ondanks verhuizing of dat ik veranderd ben van praktijk er nog mensen zijn die de moeite nemen om bij mij onder behandeling te komen. Dat geeft me enorm veel zelfvertrouwen en een leuke compliment voor mijn kunde.

ACADEMIE VOOR MINDFULNESS IN SPORT

De Academie voor mindfulness in sport (AMS) is een educatief platform ontworpen om individuen, teams en organisaties te helpen in hun ontwikkeling en te inspireren om in een veilige omgeving zichzelf te ontdekken. De AMS heeft met Mindflowness een specifieke toepassing van mindfulness ontwikkelt. In deze training trainen en coachen we vaardigheden die rusten op drie pijlers: bewustzijn, flow en compassie. Onze missie is het ontwikkelen van een bewuste sportcultuur. Wij helpen individuen, teams en organisaties in hun ontwikkeling door het cultiveren van bewustzijn, flow en compassie.

CONTACTPERSONEN

Roxanna van Erp: Sport is de rode draad in het leven van Roxanna (1983). Met een achtergrond in Wushu (Kungfu) maakte ze al op jonge leeftijd kennis met topsport als lid van het Nederlands Team. Roxanna werkte voor diverse sportorganisaties en in nauw contact met (top)coaches en talentvolle sporters. Het waren die gesprekken met hen (in combinatie met het lezen van Phil Jackson’s Sacred Hoops), die haar uiteindelijke leidde naar de Academie voor Mindful Teaching.

Daar volgde ze in 2013 de opleiding tot jongerentrainer. Sindsdien geeft ze mindfulness trainingen aan talentvolle sporters die uitkomen op het hoogste niveau. De paradox van het niet streven van mindfulness en de gedrevenheid van sporters om maximaal te presteren is wat haar fascineert.

Roxanna is tevens opgeleid tot MBSR trainer aan het Radboud UMC voor Mindfulness en gecertificeerd categorie 1 trainer.

Bij UBALL werkt Roxanna met de sporters volgens het door de AMS ontwikkelde Mindfulness Based Athlete Program en met de coaches volgens het door de AMS ontwikkelde Mindfulness Based Coach Program

MARJOLEIN TORENBEEK (sportpsycholoog)

Ik merk dat sportpsychologie door steeds meer bonden en verenigingen wordt opgepikt, en zie tegelijk dat er nog een wereld te winnen valt. Het is mijn missie om alle sporters te laten profiteren van de kennis en inzichten uit de sportpsychologie. Ik geloof erin dat het scholen van trainers/coaches een effectieve manier is om dit te bereiken. Wanneer zij in staat zijn om deze kennis en inzichten te gebruiken in hun trainingen en coaching kunnen zij impact hebben op de ontwikkeling van vele sporters.

Ik heb een speciale belangstelling voor het onderwerp groepsdynamiek en heb me in de afgelopen jaren op dit vlak verder gespecialiseerd. Ook hier liggen nog veel kansen voor de Nederlandse (top)sport. Basketbal heeft een speciaal plekje in mijn hart; ik houd van het spelletje en de cultuur.

Uitgangspunten bij de samenwerking met UBALL:

  • Bij UBALL staat (mentale) ontwikkeling van de spelers hoog in het vaandel. Er wordt veel geïnvesteerd om de spelers vaardigheden en een bepaalde mindset mee te geven die hen helpen in zowel het basketbal, als daarbuiten/in de toekomst. Basketbal is dan ook meer een middel dan een doel.
  • Bij UBALL wordt al een aantal jaren gewerkt met mindfulness, in eerste instantie met een algemeen jongeren programma en sinds kort met een meer sport-specifiek programma.
  • Er is de behoefte om kennis uit de sportpsychologie (nog beter) te kunnen gebruiken tijdens het trainen en coachen van de spelers. Het gaat dan om kennis als ‘hoe kan je spelers helpen goed te presteren onder druk’, maar ook om inzichten op het gebied van groepsdynamica.

Aanpak:

  • Marjolein geeft kennismakingsworkshops voor spelers en ouders over sportpsychologie.
  • Marjolein maakt voor de UBALL coaches een teamscan aan. Dit houdt in dat alle spelers van ieder team de teamscan invullen, waarna Marjolein voor ieder team een teamrapportage opstelt. Resultaten en adviezen (tools) worden besproken met de coaches van de betreffende teams.
  • Marjolein schrijft een aantal keren een stukje voor op website van UBALL, over sportpsychologie/mentale vaardigheden, of over de teamscan op het moment dat we hiermee bezig zijn (zonder op teamresultaten in te gaan).