Bestuur

John Voppen

Voorzitter van het bestuur sinds mei 2017.

John heeft een passie voor talentontwikkeling en basketball. Naast voorzitter van UBALL, is hij ook actief als coach bij UBALL en bij basketbalvereniging Crackerjacks. De talenten van UBALL noemen John wel de ‘softe coach’. Hij gelooft dat een goede sfeer en positiviteit een groot verschil maken. Een voorbeeld van zijn ‘stijl’ was zijn houding tijdens de ‘Final Four’: toen het echt spannend werd voor zijn team, brak hij de spanning door het maken van grappen in de kleedkamer. Het team moest lachen, ontspande, en dit betaalde zich uit in een mooi resultaat.

In zijn dagelijkse werk is John lid van de Raad van Bestuur bij ProRail. Hij draagt er mede zorg voor dat er elke dag treinen kunnen rijden in Nederland. Ervaring uit zijn werk neemt John mee in het bestuur van UBALL. De ervaring die hij opdoet bij het trainen van de jonge talenten, gebruikt hij als inspiratiebron in zijn dagelijks werk. De vanzelfsprekende manier waarop jonge spelers samenwerken en elkaar helpen in hun ontwikkeling, motiveert hem om dit ook  op de werkvloer te bewerkstelligen.

Als voorzitter van UBALL streeft John naar een brede samenwerking. Samenwerking binnen het bestuur, maar zeker ook met de ouders en de talenten. Daarnaast heeft hij zich ingespannen voor een goede samenwerking met andere clubs rondom Utrecht, de NBB en  met externe partners in Utrecht. Er is op dit gebied veel gewonnen de afgelopen tijd. Tegelijkertijd is er nog steeds winst te behalen in samenwerking op veel vlakken met allerlei partijen en John zet zich hier graag voor in.

John is bereikbaar via jv@uball.nl

John Voppen en het Utrechts Sportakkoord

BJÖRN TER DOEST

Secretaris van het bestuur sinds mei 2017

Bjorn is bereikbaar via bd@uball.nl.

PAUL TER HAAR

Penningmeester van het bestuur sinds mei 2019

Paul is bereikbaar via ph@uball.nl.

Peter Meurs

Technisch Directeur sinds de oprichting in 2006.

Peter, basketballer sinds 1970, is bij UBALL verantwoordelijk voor de inhoud van het opleidingsprogramma van de UBALL Academy op technisch, tactisch, fysiek en mentaal gebied en hij zorgt er samen met Academy Headcoach André Bout voor, dat de combinatie onderwijs/topsport zo optimaal mogelijk functioneert. Daarnaast is Peter ook actief als coach.  “Het trainen van de gemotiveerde en talentvolle kids geeft mij ontzettend veel energie en plezier,” aldus Peter.

In zijn dagelijkse leven heeft Peter zijn eigen ontwerpbureau (www.oxa.nl) en een eigen praktijk waarin hij talenten en topsporters begeleidt (www.headstart.coach). Daarnaast is hij medeoprichter van de Academie voor mindfulness in Sport (www.ams.coach)

Peter is bereikbaar via pm@uball.nl.

Peter Meurs

RenÉ Kunkeler

Bestuurslid sinds juli 2017.

René heeft nog steeds het basketballvirus te pakken en is zelf nog regelmatig op het veld te vinden als fanatieke breedtesporter bij Flip Stars in Tiel. Hij heeft zijn tweelingzonen Bram en Joris aangestoken in zijn enthousiasme, maar ze zijn wel talentvoller dan hun vader. Ze zijn inmiddels gestart in hun 6e UBALL jaar! Tijdens de wedstrijden is René ook te vinden als ‘stats man’.

In 2017 stond UBALL voor grote financiële uitdagingen, die we inmiddels dankzij veel inzet en de hulp van sponsoren en de gemeente Utrecht gelukkig het hoofd hebben kunnen bieden. We kunnen weer gaan bouwen aan de toekomst! Sponsoring is daarvoor heel hard nodig en cruciaal om onze mooie UBALL Academy tot verdere bloei te laten komen. Daar gaat René samen met vele anderen zijn best voor doen!

René is bereikbaar via rk@uball.nl.

René Kunkeler

Martijn Hulst

Bestuurslid Communicatie sinds mei 2020

Martijn is bereikbaar via mh@uball.nl.