Bestuur

John Voppen

Voorzitter van het bestuur sinds mei 2017.

John heeft een passie voor talentontwikkeling en basketball. Naast voorzitter van UBALL, is hij ook actief als coach bij UBALL en bij basketbalvereniging Crackerjacks. De talenten van UBALL noemen John wel de ‘softe coach’. Hij gelooft dat een goede sfeer en positiviteit een groot verschil maken. Een voorbeeld van zijn ‘stijl’ was zijn houding tijdens de ‘Final Four’: toen het echt spannend werd voor zijn team, brak hij de spanning door het maken van grappen in de kleedkamer. Het team moest lachen, ontspande, en dit betaalde zich uit in een mooi resultaat.

In zijn dagelijkse werk is John lid van de Raad van Bestuur bij ProRail. Hij draagt er mede zorg voor dat er elke dag treinen kunnen rijden in Nederland. Ervaring uit zijn werk neemt John mee in het bestuur van UBALL. De ervaring die hij opdoet bij het trainen van de jonge talenten, gebruikt hij als inspiratiebron in zijn dagelijks werk. De vanzelfsprekende manier waarop jonge spelers samenwerken en elkaar helpen in hun ontwikkeling, motiveert hem om dit ook  op de werkvloer te bewerkstelligen.

Als voorzitter van UBALL streeft John naar een brede samenwerking. Samenwerking binnen het bestuur, maar zeker ook met de ouders en de talenten. Daarnaast heeft hij zich ingespannen voor een goede samenwerking met andere clubs rondom Utrecht, de NBB en  met externe partners in Utrecht. Er is op dit gebied veel gewonnen de afgelopen tijd. Tegelijkertijd is er nog steeds winst te behalen in samenwerking op veel vlakken met allerlei partijen en John zet zich hier graag voor in.

John is bereikbaar via jv@uball.nl

John Voppen en het Utrechts Sportakkoord

BJÖRN TER DOEST

Secretaris van het bestuur sinds mei 2017

Bjorn is bereikbaar via bd@uball.nl.

PAUL TER HAAR

Penningmeester van het bestuur sinds mei 2019

Paul is bereikbaar via ph@uball.nl.

Andre Manning

Bestuurslid Marketing & Communicatie sinds mei 2019

André is een groot liefhebber van sport, en in het bijzonder van basketball; in zijn ogen de meest dynamische sport die er is. Nog ieder jaar speelt hij als “old school center” met zijn ‘oude’ Groene Uilen-team het jaarlijkse GUMIT-toernooi in Groningen.

Nadat hij met zijn gezin terugkeerde uit de Verenigde Staten, is hij de afgelopen jaren als voorzitter en trainer/coach actief geweest bij BZ ‘72 in Zeist en als trainer/coach bij Red Stars in Soest. In het bestuur van UBALL is hij nu verantwoordelijk voor marketing en communicatie.

André heeft in het verleden als hoofd communicatie bij Philips, AkzoNobel en Booking.com gewerkt, zowel in Nederland als in het buitenland.  Tegenwoordig is hij directeur van de beroepsvereniging voor Nederlandse communicatieprofessionals. Zijn jarenlange ervaring op het gebied van marketing en communicatie neemt hij mee naar UBALL om de vereniging verder te professionaliseren op deze twee gebieden.

Net als de rest van het bestuur gelooft André in samenwerking. Samenwerking met alle betrokken partijen om UBALL naar een hoger plan te brengen en een mooie plek te geven in de Utrechtse sportwereld.

Andre is bereikbaar via am@uball.nl

Andre Manning

Peter Meurs

Technisch Directeur sinds de oprichting in 2006.

Peter, basketballer sinds 1970, is bij UBALL verantwoordelijk voor de inhoud van het opleidingsprogramma van de UBALL Academy op technisch, tactisch, fysiek en mentaal gebied en hij zorgt er samen met Academy Headcoach André Bout voor, dat de combinatie onderwijs/topsport zo optimaal mogelijk functioneert. Daarnaast is Peter ook actief als coach.  “Het trainen van de gemotiveerde en talentvolle kids geeft mij ontzettend veel energie en plezier,” aldus Peter.

In zijn dagelijkse leven heeft Peter zijn eigen ontwerpbureau (www.oxa.nl) en een eigen praktijk waarin hij talenten en topsporters begeleidt (www.headstart.coach). Daarnaast is hij medeoprichter van de Academie voor mindfulness in Sport (www.ams.coach)

Peter is bereikbaar via pm@uball.nl.

Peter Meurs

RenÉ Kunkeler

Bestuurslid sinds juli 2017.

René heeft nog steeds het basketballvirus te pakken en is zelf nog regelmatig op het veld te vinden als fanatieke breedtesporter bij Flip Stars in Tiel. Hij heeft zijn tweelingzonen Bram en Joris aangestoken in zijn enthousiasme, maar ze zijn wel talentvoller dan hun vader. Ze zijn inmiddels gestart in hun 6e UBALL jaar! Tijdens de wedstrijden is René ook te vinden als ‘stats man’.

In 2017 stond UBALL voor grote financiële uitdagingen, die we inmiddels dankzij veel inzet en de hulp van sponsoren en de gemeente Utrecht gelukkig het hoofd hebben kunnen bieden. We kunnen weer gaan bouwen aan de toekomst! Sponsoring is daarvoor heel hard nodig en cruciaal om onze mooie UBALL Academy tot verdere bloei te laten komen. Daar gaat René samen met vele anderen zijn best voor doen!

René is bereikbaar via rk@uball.nl.

René Kunkeler

CARLO RIZZONE

Bestuurslid Breedtesportrelaties en Samenwerking met Regioclubs sinds mei 2019.

Naast bestuurslid actief voor het 2e seizoen als headcoach van UBALL U21, dat uitkomt in de DTL en inmiddels 42 jaar vrijwel onafgebroken actief in het basketball.

In het dagelijks leven ben ik Credit Manager bij TeekensKarstens Advocaten Notarissen in Leiden. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor alle aspecten van het Credit en Collection proces.

Als bestuurslid hoop ik de banden voor UBALL met de clubs in de regio aan te halen. Daarom zoek ik contact met clubs in de regio en hopelijk weet men mij ook vanuit die clubs te vinden wanneer daar behoefte aan is.

Beschikbaar zijn, naar elkaar luisteren, kennisdelen, verbinden met de juiste mensen en een duurzame samenwerking aangaan met clubs in de regio waarbij we elkaar gaan versterken en helpen, dat is wat ik voor ogen heb.

Eigenlijk komt het in het kort op neer op wat een beroemde Nederlandse sportman als eens liet optekenen: “Ik heb geen geheim voor succes. Gewoon je best doen, iets leuk vinden en goede mensen om je heen verzamelen. Want alleen kan je niks en met zijn allen kan je alles”

Carlo is bereikbaar via cr@uball.nl.

Carlo