Bestuur

John Voppen

Voorzitter van het bestuur sinds mei 2017

John heeft een passie voor talentontwikkeling en basketbal. Naast voorzitter van UBALL is hij ook actief als coach bij UBALL en ook bij Crackerjacks. De talenten noemen John wel de “softe coach van UBALL”. Hij gelooft dat een goede sfeer en positiviteit een groot verschil maken. Toen het echt spannend werd richting de “final four” begon hij met moppen in de kleedkamer en moesten het team lachen om de “boze” coach van de tegenstander 🙂 … en het betaalde zich uit…..

In zijn dagelijkse werk is John lid van de Raad van Bestuur bij ProRail en helpt hij zorgen dat elke dag de treinen kunnen rijden in Nederland. Ervaring uit zijn werk neemt John mee in het bestuur van UBALL. Het trainen van de kids is, noemt ie zelf een grote motivatie die hem ook helpt in zijn dagelijks werk.

Als voorzitter gelooft John in samenwerking. Samenwerking in het bestuur, met de ouders en de talenten. Samenwerking met andere clubs rondom Utrecht, de NBB en samenwerking met alle partners in Utrecht. Hij vind dat we op dit gebied veel gewonnen hebben de afgelopen tijd en tegelijk ook nog heel veel te winnen hebben.

John is bereikbaar via jv@uball.nl

John Voppen en het Utrechts Sportakkoord

BJÖRN TER DOEST

Secretaris van het bestuur sinds mei 2017

Bjorn is bereikbaar via bd@uball.nl

PAUL TER HAAR

Penningmeester van het bestuur sinds mei 2019

Paul is bereikbaar via ph@uball.nl

Andre Manning

Bestuurslid Marketing & Communicatie sinds mei 2019

Andre is een groot liefhebber van sport, en in het bijzonder basketball; in zijn ogen de meest dynamische sport die er is. Nog ieder jaar speelt hij als “old school center” met zijn “oude” Groene Uilen team het jaarlijkse GUMIT toernooi in Groningen. Nadat hij met zijn gezin terugkeerde uit de Verenigde Staten is hij de afgelopen Jaren als voorzitter en trainer/coach actief geweest bij BZ ‘72 in Zeist en als trainer/coach bij de Red Stars in Soest. In het bestuur van UBALL is hij nu verantwoordelijk voor marketing en communicatie.

Andre heeft in het verleden als hoofd communicatie bij Philips, AkzoNobel en Booking.com gewerkt en in zowel in Nederland als in het buitenland gewerkt.  Tegenwoordig is hij directeur van de beroepsvereniging voor Nederlandse communicatieprofessionals. Zijn jarenlange ervaring op het gebied van marketing en communicatie neemt hij mee naar UBALL om de vereniging verder te professionaliseren op deze twee gebieden.

Net als de rest van het bestuur gelooft Andre in samenwerking. Samenwerking met alle betrokken partijen om UBALL naar een hoger plan te brengen en een mooie plek te geven in de de Utrechtse sportwereld.

Andre is bereikbaar via am@uball.nl

Andre Manning

Peter Meurs

Technisch Directeur sinds de oprichting in 2006

Peter, basketballer sinds 1970, is bij UBALL verantwoordelijk voor de inhoud van het opleidingsprogramma van de UBALL Academy op technisch, tactisch, fysiek en mentaal gebied en hij zorgt er samen met Academy Headcoach (Andre Bout) voor, dat de combinatie onderwijs/topsport zo optimaal mogelijk fungeert. Daarnaast is Peter ook actief als coach, omdat: “het trainen van de gemotiveerde en talentvolle kids mij ontzettend veel energie en plezier geeft”.

In zijn dagelijkse leven heeft Peter zijn eigen ontwerpbureau (www.oxa.nl) en een eigen praktijk waarin hij talenten en topsporters begeleid (www.headstart.coach). Daarnaast is hij medeoprichter van de Academie voor mindfulness in Sport (www.ams.coach)

Peter is bereikbaar via pm@uball.nl.

Peter Meurs

RenÉ Kunkeler

Bestuurslid sinds juli 2017.

René heeft nog steeds het basketballvirus te pakken en is zelf nog regelmatig op het veld te vinden als fanatieke breedtesporter bij Flip Stars in Tiel. Hij heeft zijn tweelingzonen Bram en Joris aangestoken in zijn enthousiasme; ze zijn wel talentvoller dan hun vader 😊 en zijn inmiddels gestart in hun 6e UBALL jaar! Daar is René ook te vinden als ‘stats man’.

In 2017 stond UBALL voor grote financiële uitdagingen, die we inmiddels dankzij veel inzet, de hulp van sponsoren en de gemeente Utrecht gelukkig achter ons hebben gelaten. We kunnen weer gaan bouwen naar de toekomst! Sponsoring is daarvoor heel hard nodig en cruciaal om onze mooie academy tot verdere bloei te laten komen, daar gaat René samen met vele anderen zijn best voor doen!

Rene is bereikbaar via rk@uball.nl.

René Kunkeler

CARLO RIZZONE

Bestuurslid Breedtesportrelaties sinds mei 2019
Carlo is bereikbaar via cr@uball.nl.

Carlo Rizzone