Onderwijs

UBALL teams spelen op hoog niveau. De spelers kunnen vanaf de U14 trainingen, wedstrijden en toernooien met middelbaar onderwijs combineren. UBALL werkt in de Basketball Academy samen met drie VO-scholen in Utrecht. Met begeleiding vanuit de technische staf van UBALL en topsportbegeleiders op de scholen biedt UBALL daarmee een optimale omgeving waarin talentvolle basketballers zich kunnen ontwikkelen. De scholen zijn echter geen verplichting om geselecteerd te worden voor de Academy!

UBALL gala 2018

Basketball Academie

UBALL is een Basketball Academie: een talentopleidingscentrum waar spelers in optimale omstandigheden hun sport kunnen combineren met school.
Klaslokaal

Samenwerkende scholen

UBALL werkt samen met drie scholen in Leidsche Rijn (Utrecht – De Meern), die elk een speciaal begeleidingsprogramma bieden voor topsportleerlingen.

Trainen en onderwijs

Op de scholen wordt de reguliere schoolopleiding gecombineerd met het intensieve trainingsprogramma van UBALL. In totaal traint een talent naast de onderwijsuren 15 uur per week.
U12 team

Begeleiders talenten

Per school zijn er contactpersonen van het topsportprogramma. Zij werken nauw samen met de coaches en begeleiders vanuit UBALL.
U12 team

Kosten

De kosten voor deelname aan UBALL en het speciale programma op de scholen vallen uiteen in een aantal onderdelen.